Wednesday, February 3, 2010

"Teacher derma RM1 ja, sy derma RM3!"

today's is officially first day i begin teaching.received the schedule early in the morning. not really packed lah the schedule, but since i'm replacing the Media Teacher, i bet more duties will start demanding my time. skrg pun dah sibuk urus NILAM. we [ewah we tuu..but honestly, i am yet to bond with the school..masih terlalu awal untuk merasakan sebarang ikatan :-P] are sending two Year 6 to represent the school to find suitable  to compete in ensuring position as District rep for the State & National level. klik di sini untuk apa itu NILAM.


My Schedule:

MONDAY - 10.30am-11.00 am & 12.00pm - 1.00pm
TUESDAY - 7.10am - 8.10am
WEDNESDAY - 7.40am - 8.40am ,  8.40am - 9.40am & 10.30am - 11.30am
THURSDAY - 7.10am - 7.40am & 7.40am - 8.40am
FRIDAY - 8.40am - 9.40am

macam-macam jadi kalau mengajar kelas Tahun 2-3 nie.. soalan pun 'kreatif'..dari sehat menjadi kurang sehat bila terpaksa 'agak menjerit' baru dapat respond dari murid-murid. respond yer cik kak cik abang..bukan fokus, getting them to focus rather than just mere repond that sometimes lasted sooner than you can finish saying [Aloysius] Snuffleupagus.. memang mulai esok kena ubah strategi kena student centred sebab teacher centred surely nda' boleh pakai. mlm ni kena buat BBM ler~


[tersentuh hati bila ada murid yang cakap "cikgu nda' payahlah pindah sekolah lain. Di sini ja' lah"..aaawww]

macam2 conversation dalam kelas hari nie yang mencuit hati [cth:tajuk entry] tapi memandangkan saya kurang sehat [migrain uols..it's almost time of the month] so nanti i update with that. kalau ada kudrat, soon la kali. 


P.S: to know either u have been a good student or not so good student or very 'jajal' [read:nakal] student, jadilah guru.karma will reveal. Me?well... ^_^ 
CIKGU-CIKGU [DAN LECTURER] KUSEMUA..JASAMU DIKENANG.


regards,
nay

2 left comments..you?:

princess.dHani said...

nay! lov this layout!!! hehehe

jadi cekgu nektok? all the best ya! i bet you're gonna fell in lov in this profession! hehehe

BTW, betul ka nilam Thn tok d Sabah? n y r u sending year 6? bkan year 5 ka? hehehe/... aku pun cgu nilam bah... hehehe

MrsNurl said...

baru guru ganti,Ma..been teaching before tapi student dah bejanggut wakaka..maybe i will, in time..

not sure if nilam in sabah thn tok..kmk baruk jak tlg molah keja2 nilam tok since stat keja 2/2/10 ariya..still blur gik..

kmk sik pasti kenak sidak nganta Y6..dlm surat (dr PPD)ya mention Y6/F5 ..

the thing is, cikgu nilam semacam kurang fasih abt this nilam thing.. =( kmk lagiklah,ma~ they say it's their 1st time anta wakil nilam (erk!)

maye i can ask u lah kan if i have to handle this nilam thingy *wink

Related Posts with Thumbnails
Words of Nonny Atika. Powered by Blogger.