Thursday, June 21, 2012

2 MINUTES ENTRY

hai!

to be honest, I shudn’t be blogging at this moment. masih ada bersisa 9 hari jak lagi untuk handover everything. Sepatutnya fullblast aku buat semua kerja especially concerning AEU. tapi I am only human bah kan?gila macam mau temuntah bila buat prepare semua nonstop. terkejar2 jugaklah sebenarnya. lebih membimbangkan, aku belum pun lapor diri di sekolah aku bakal mengajar. #smackonforhead

syukurlah ada Fetriani, my dear friend who happened to be a teacher there, yang jadi mata dan telinga kalau² Pengetua Sekolah sudah bising2 cari yours trully. hahahaha #ketawaneves

sebenarnya ada masalah  lain yang sedang mengganggugugat ketenteraman jiwa husband & I , tapi biarlah rahsia yang itu. kamu tolong doakan lah semua selesai by this month ah? amin..

 

Bila ada kelapangan nanti, aku mau kasi cerita kamu :

1. Pengalaman Buat Majlis Akikah & Cukur Jambul Alisha

2. Perihal Gangguan Jin & Saka (?)

 

Tapi  kali nanti² lah bila urusan sudah selesai. kamu doakanlah semua urusan tu lancar dan cepat selesai. cepatlah aku boleh ber-entry lagi. hehehe

Bah Oklah, I leave you all prettyawesomeness with photos of Alisha’s new muse:

DSC09611

1. her 1st book.

DSC09620DSC09621

2. alphabets rubber mat.she will do anything to get her hands on them. (ignore my paha yang macam kayubalak itew hahaha)

 

Ok Bye.

Sunday, June 17, 2012

All I want for Raya is my Hair


posted from Bloggeroid

Wednesday, June 6, 2012

Anak Siapa?

So..

Please bare with me. I randomly clicked some of my old entries in 2010 and realized, I used to blog in English before. I mean, some of the times I do rojakness as well. I kinda miss those moments, but I tend to blog more in malay nowadays. (English pun bukan bagus sangatsss hahaha)

On another note, I found this entry of mine about face morphing. Basically you combined your photo and your husband and you can get a rough idea of how your kids would look like. I did this when I was yet to marry my husband, which I don’t really recommend to those unmarried couples do ( I was na├»ve back then.huhu). Not sure what is the hukum but, better to be extra careful. Sedangkan bertentangan mata boleh membawa kepada zina kan.Naudzubillah.

after morphing, we got this result:

baby

And this Alisha today :

DSC09591

Any resemblance? hehehe

 

Updated at 4.24pm : www.morphthing.com seems to be not available anymore. but you can try doing the same thing here ! have fun!

KUEEN OF KUSAMNESS

 

Eh, bukan Hari rabu Hari tanpa Kata-Kata kaitu?. Hehe. It’s OK lah. hari2 lain saya asyik entryless (kira wordless juga tu kan?hahaha) so biarlah hari ini saya bersuara. aiseh~

Tadi cikidaut entry baru Aima, dia review blog kawan baik dia Misya aka BungaSepet, and saya pegilah terjah entry dia pasal mekap-mekapan. Dia review pasal Safi Rania Gold. Rasanya memang berkesan produk tu sebab MIL and recently, saya ada belikan untuk ibu, memang nampak perbezaan pada kulit. Memandangkan saya ni pun sudah menginjak usia three-O, saya sepatutnya lebih serius pasal penjagaan wajah bah kan.

Bukan jak untuk kepuasan diri and self esteem bila berdepan dengan orang, tapi untuk suami tershayang juga bah  kan. Ingat lagi saya ustaz di Uni pernah pesan, jangan masa bercinta bukan main lagi fesyen uptodate,mekap lengkap tapi bila sudah kahwin, depan suami baju basahan serupa kain lap kaki, muka pun macam.. (ustaz takhabiskan ayat dia.. fikir sendiri lah tu kan hahaha).

Masalahnya… saya ni bukan rajin dan berdisiplin soal penjagaan kulit. memang dari duluuuuuu (emphasized di situ menggunakan banyak huruf ‘U’ haha) suka hati ja tenyeh pencuci muka apa sampai ke tahap sabun mandi ketul atau shower foam/ shower milk pun saya bantai ja. hahahaha. pengakuan berani mati di situ! hahaha..

kusamness semasa meng-entry

That is my kusam-ness while making this entry.. hehe

alisha n i

Ini pulak tadi pagi before going to work.. hehe..Alisha yang belum mandi fresh ja.mamanya? ehek~

Tapi betuuuulll… mosturizer? pernah saya setia untuk seketika dengan beberapa (dari yang agak mahal sampailah yang harga bajet..huhu) , tapi bila sekali – dua terskip, lama-lama hari-hari skip. hahaha. foundation paling best saya pernah pakai pun ZA and maybelline lah. tapi sama juga cerita, asal terskip, last-last either my sister or my ibu yang waris barang tu semua.

Compact Powder / Loose Powder / Two Way Cake saya suka Maybelline and Loreal.. tapi baru-baru ini ada try SimplySiti punya.. cambest.. TAPI..

TAPI.. jaraaaaaang juga dipakai.. sampai husband pernah bilang “bagus sayang beli yang RM5 di Daiso tu” hahaha. aish, saya beli bah.. pakai juga dalam sebulan dua tapi kurang kualiti jadi cepat luntur lah.. ok juga lah sebab tiada kesan sampingan. takut juga muka kembang macam labu.HaHaHa…

Bila saya nampak entry Misya pasal Safi Rania Gold, terus saya terfikir, bolehkah kalau saya mula azam baru pertengahan tahun (jangan ketawa bah..azam baru nda semestinya awal tahun jak KAN? hehehe..) untuk lebih serius menjaga muka.

balik nanti mau singgah Guardians. =)

PS: tapi bilang Ona, kalau muka kusam pun, dalaman cantik, nampak cantik juga diluar.. betul juga tu kan? =) eh tapi saya tidak mengaku cantik ah.Alhamdulillah, Allah bagi sempurna lah..

Related Posts with Thumbnails
Words of Nonny Atika. Powered by Blogger.