Friday, September 9, 2011

♥ First Time ♥

random: test camera office. kena make sure ada Date Stamp untuk kegunaan 5S Checking. @_@

Apa benda yang 1st time kamu buat seumur hidup kamu dalam bulan September setakat ini?

Saya:

First time makan sayur labu masak dengan ubi kentang. Buleh tahan juga selera ibu mengandung saya ni hahaha..

First time akan datang awal kerja di HARI SABTU dan buka office punya main shutter. MUAHAHA~ (eh jangan tau, saya sudah berjaya mengatasi masalah lambat datang kerja.cemerlang sudah ni..hihi)

Ya, bermula esok, saya akan bekerja dari jam 7.30am-11.30am setiap hari Sabtu, sebab kena make sure someone is taking care of the front office(oh kami memang multi-tasker di AMC nie..semua tugas kami sapu..ehek!)..sebelum ini kerja juga, tapi jam 8pagi baru terkocoh-kocoh mencemar fingertec..hihi 

Kak Zimah bagi kunci shutter luar, shutter office.. saya cakaplah saya tidak pernah buka shutter seumur hidup saya, selalu tengok orang buka ja, pergh Kak Zimah and Anita bantai kasi ketawa saya.. hahaha.. nanti kamu arr..

Mungkin bagi sesetengah orang, it's a mere thing, but to me I enjoy learning itsy-bitsy things macam buka shutter,  guna binding machine, repair minor faulties mesin fotostat (hehe ya, saya belajar dengan Encik Sam yang selalu datang repair mesin fotostat kami hehe)..

Kita bawa ilmu tu di mana pun kita pegi and selalunya mesti akan membantu once in a while.. kan? betul ka? hihi..

Salam Hari Jumaat dan semoga Hujung Minggu anda lebih bermakna minggu ini.. Amin~

2 left comments..you?:

only rose said...

wahh,
bagus bagus puan nonny. banyak benda 1st time ya buat..

kalau saya?ohh, mulai esok (malam ni bule lagi..hihi) saya akan berhenti makan nasi selama sebulan..haha..bule percaya ka?:P

Nonny Atika said...

hahaha.. sebenarnya tidak sempat pun.. Ms. G lagi awal sampai and buka shutter.. x apa, next time la haha..

wah, teruskan usaha murni itu.. mak doakan berjaya yer nok.. hehe

Related Posts with Thumbnails
Words of Nonny Atika. Powered by Blogger.