Tuesday, December 13, 2011

Post-Hiatus

Salam. Forgive me for the long hiatus. It was not on purpose but I was occupied with something, or rather someone that forbids me to blog, let alone do other things.

Some may know, some dont but our little (literally) bundle of Joy has arrived early than expected (but of course, greeted with love and pride, nonetheless). I am quite not ready to go through all the details of her arrival again and again (the rush at the hospital, panic in the labour room, 6 days in NICU with her,3 emergency room visits). dont get me wrong, i will cherish all thr things us girls have to go thru, but reliving it is not what i choose to do now. mau ingat yang happy-happy supaya kami bersemangat setiap hari demi si kecil.

She's a 34 days young old healthy baby today. Went to her RME check up yesterday and get her 1 month-jab. Nurses and the lady doctor was amazed by her fast development. Alhamdulillah.. 1 nurse say she seems to be growing steadily and might be able to cacthh up with those born 'on time'. I never stop thanking Allah. Semua tu kuasa Yang Maha Kuasa kan.

sangat suka ini hadiah dari nenek Alisha. Atuk sanggup cari sampai jumpa saiz paling kecil.pink!


sangat comel hadiah dari andung (read:my MIL).tapi Alisha kena put on a bit more weight to snuggle comfortably in this



As I draft this, she just had her 2-hourly BM and managed to change her diaper and put her to sleep. She needs her sleep in the morning, because these days she refuse to sleep in the afternoon T_T Syukurlah, kalau malam she sleeps for every 2 hours before waking up for her feeding. Mama  pun boleh curi masa berehat kan? hihi


Banyak yang mau dicerita (bukan sekadar pasal Alisha saja ya hihi) tapi rasanya malam-malam baru boleh online so, insyaAllah, ada kesempatan I'll blob some more.

ps. her name is Nurin Hanis Alisha, sudah buat SB baru noticed, my cousin's daughter name is Nureen Aleesya.uhuk.

pss: Saya sudah makan hati dengan sesetengah orang-orang dalam FB jadi jangan cari update tentang Dhia Alisha di sana. I've declared myself a passive FB user. tiada  update di sana tidak bermakna saya tidak bangga dengan baby Alisha. i just feel comfortable here.period.


psss: setelah sekian lama, 2 malam lalu, sambil menidurkan Alisha, husband bawa tengok Nasi Lemak 2.0. Oklah the movie, but somehow the ending macam boring sikit kan?

pssss: BERAPA BANYAK PS daaa..  tiba-tiba saya cemburu kepada ibu-ibu yang mampu direct breastfeeding anak-anak mereka sepanjang masa  Kita yang kerja ni, terpaksa surrender kepada alternatif EBM. mudah-mudahan EBM cukup dan tidak perlu tewas kepada formula terlalu awal. Alisha needs to be exclusively fed with BM for 6 full month.InsyaAllah.

Bah sekian dulu.

4 left comments..you?:

jas imran said...

nunai!!!! ko sudah bersalin?!?!! ya Allah.. syukur...
patut la ko lama menyepi. sibuk layan c baby aaa...
haiya... banyak ni mau tau... nanti free cerita la pasal c baby kio. the birth story and such! and the gambar! jangan lupa upload cepat2... nda sabar mau tinguk...
good luck on your bf journey! bulih ba kalau kau... hehehe...

bah... congratz to both of u n hubby. ahh... and your parents too.. new granny in da house... hihihi...

naaa. panjang suda auntie bebel ni tau nurin hanis alisha! muah3!!!

daa... take care! =)

only rose said...

noni!!

miss u so much dear. semoga sihat sama baby alisya ok? sama hubby dan famili juga. baru nampak update ko.uhuk! rindunya sama ko noni. semoga kuat selalu ya. =)


ps:
bila lagi sy bule jumpa baby alisya...mcm nda puas hari tu..=)

Dayz J said...

Noni; heard it from Ieda =) Bah, take care of the baby ok. Pls dont tell me your baby name influenced by Hanis Zalikha *wink wink Hehehe Eh, nanti bila u feel okay sudah, boleh lah blog her photo ye.

Nonny Atika said...

jas: tq so much.. nanti ada masa blogging yg selesa, sy update pasal alisha's birth.panjang cerita di hospital tu hahaha..

rose:i miss u too bebeh..so much!!susah sikit mo apdet blog skrg..hehehe.. but i visit ur blog everytime mo cek kalau2 ada new entry.. keep posting darl!! nanti sy buat official invitation untuk geng3 jom jimmat dtg rumah kita huhahuha ok hihi

dayz:thanks,dayz.. alhamdulillah baby is getting healthier..berkat doa semua org..

ketara bah kan influenced by HZ nama dia?guilty as charged.sy suka bah nama c Hanis Zalikha.orgnya pun sy suka juga hehehe

Related Posts with Thumbnails
Words of Nonny Atika. Powered by Blogger.